ДруштвоНајновијеФоча

Изгорио рафтинг камп „Енцијан”

Рафтинг камп „Енцијан“ на десној обали Таре, у мјесту Брштановица у фочанској општини, у потпуности је изгорио у пожару, који је изазаван људским фактором, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Полицији је у суботу, 31. јула око 13,30 часова пријављено да је дошло до пожара у Рафтинг кампу „Енцијан“, власништво лица чији су иницијали Ш.М.

„Наведени пожар локализовали су припадници  Територијалне ватрогасне јединице Фоча, а у пожару је изгорио поменути камп у потпуности, док људских жртава није било“, наведено је у саопштењу.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а  увиђај је извршен од стране полицијски службеници Полицијске управе Фоча и инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара.

Приликом увиђаја констатовано је  да је пожар изазван људским фактором.

Рад на расветљавању и документовању наведеног догађаја је у току, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

Из Полицијске управе упозоравају да су на подручју које они оперативно покривају за викенд евидентирана четири пожара, а сви су изазвани људским фактором.

„Полицијска управа Фоча апелује да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре као и да је не остављају без надзора.  Према лицима која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници  Полицијске управе Фоча ће предузети  адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно они ће бити санкционисани”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да, у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара, грађани су дужни да одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или  надлежну полицијску станицу на дежурни број 122.

Извор: Радио Фоча