ДруштвоНајновијеФоча

“Звјездица” и фочански музичари прикупили 5.500 КМ за Ивану Бјелогрлић

На добротворној уличној свирци Дјечије играонице „Звјездица“ на Тргу краља Петра у Фочи, на којој су наступили фочански музичари, прикупљено је 5.571 КМ за лијечење дјевојчице Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева.

Уз музичку пратњу Дарка Милановића на гитари и Марка Радовића на клавијатурама, посјетиоце и пролазнике на Градском тргу синоћ су лијепим гласом и хитовима домаћег рокенрола и поп-рока одушевиле талентоване ученице Средњошколског центра Горица Млађеновић, Марија Станић, Тамара Радовић, Мара Радовић, Емилија Мастило и Јана Вуковић и нешто искуснији пјевач Игор Мастило.

Свирка је трајала два сата и привукла је велики број шетача, који су уживали у одличној интерпретацији хитова од “Рибље чорбе”, “Сарса”, “Пилота”, Дина Мерлина, “Парног ваљка”, “Октобра 1864” и других познатих група.

Музичар Игор Мастило срећан је због великог одзива грађана.

„Надам седа ће се све добро завршити по Ивану Бјелогрлић, да ће скупити довољно новца, а ми смо ту да учинимо колико можемо“, рекао је Мастило.

Организатор свирке Звјездана Кулић каже да музика сама по себи доноси љубав.

„А љубав желимо да пошаљемо Ивани Бјелогрлић за коју ову вече Фочаци прикупљају средства да јој омогућимо што брже оздрављење и да нам дође чила, здрава и весела. Много ми је драго што сам остварила сарадњу са талентованим музичарима нашег града, који су у великом броју одазвали да смо три дана могли да правимо ову акцију“, рекла је Кулићева.

Она је додала да су Фочаци још једном показали да су људи великог срца, који су увијек спремни помоћи.

Иванина борба траје од септембра 2018. године када јој је откривен рак бубрега, који се касније проширио на јетру и дио плућа.

Лијечена је у Бањалуци, а затим и у Паризу и када се помислило да је успјела да се излијечи, болест се вратила и захватила цијело плућно крило.

Услиједило је лијечење у Турској, а за наставак терапија, како је почетком овог мјесеца саопштио Црвени крст Источне Илиџе, потребно је обезбиједити 50.000 евра.

Сви који желе да помогну то могу да учине уплатом на намјенски жиро ручун за Ивану Бјелогрлић 154-102-9988-405-703 у Интеза Санпаоло банци /Intesa Sanpaolo banka/ Сарајево.

Извор: Радио Фоча