ДруштвоНајновијеФоча

За седам дана у Српској изречено 212.000 КМ казни због непоштовања мјера

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 5.515 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, гдје су у 141 случају субјекти затечени у прекршају, те су им изречене казне у износу од 212.200 КМ, док је за 12 објеката изречена мјера привремене забране рада.

Посматрано по регијама, од укупног броја неуредних контрола највећи број прекршаја, 44 евидентиранихј је на регији Бања Луке.

На подручје регије Добој забиљежено је 37 неуредних контрола, на регији Приједора 24 контроле, на регији Бијељине 17, регији Источног Сарајева 14 и регији Требиња 5 неуредних контрола.

У складу са новим мјерама које је донио Штаб за ванредне ситуације РС забрањен је и ограничен рад одређених врста објеката, али надлежни инспектори и даље остају усмјерени на појачану контролу оних објеката којима је дозвољен рад.

„Разумијемо да је пословним субјектима пословање отежано, да су у финансијском смислу у заиста изазовној ситуацији, али наша реалност нам не дозвољава да се другачије понашамо”, саопштено је из Инспектората

Извор: Независне новине