НајновијеФочаХроника

Заплијењено 23.000 паклица цигарета- ухапшена двојица фочака

Фочанска полиција заплијенила је данас 23.000 паклица цигарета без акцизне марке, вриједности око 130.000 КМ, које је пронашла у комби возилу којим је управљао Б.Љ. и са којим је био Н.Б, а који су ухапшени током прошле ноћи у фочанском селу Хоџићи, осумњичених да су починили кривично дјело недозвољена трговина, речено је Радио Фочи у Полицијској управи Фоча.

Начелник Полицијске управе Велимир Костовић рекао је да је полиција, вршећи планске активности спречавања кривичних дјела против привреде и платног промета, у Светосавској улици у Фочи покушала да заустави возило „фолксваген“ без регистарских ознака, које се није зауставило, већ се дало у бијег.

„Након тога, полицијски службеници су организовали потјеру, а недуго затим су у селу Хоџићи у мјесној заједници Јошаница зауставили то возило и том приликом два лица лишили слободе, иницијала „Б.Љ. и Б.Н, оба из Фоче”, каже Костовић.

Наредног дана, уз претходно добијену сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Требиње, а по усменој наредби Основног суда у Фочи извршен је претрес возила.

„Том приликом пронађено је и одузето 23.000 паклица разних врста цигарета без акцизних маркица укупне тржишне вриједности око 130.000 КМ. Тренутно се у службеним просторијама Полицијске управе Фоча врши криминалистичка обрада над осумњиченим лицима, а након комплетирања предмета надлежном тужилштву доставићемо одговарајући извјештај“, рекао је Костовић.

Он је навео да су ухапшена лица и у претходном временском периоду чинила ову врсту криовичних дјела.

Извор: Радио Фоча