НајновијеРегион

Дјечаци са Косова, који су прошле године рањени на Бадњи дан, поново дошли по бадњак (ВИДЕО)

Без обзира на то што су на Бадњи дан прошле године рањени Стефан и Милош Стојановић из Готовуше у општини Штрпце рано јутрос су отишли по бадњак.

У пратњи чланова породице и предсједника општине Далибора Јевтића посјекли су дрво и послали поруку да је живот побиједио и да су одлучни у намјери да остану на свом огњишту и живе у миру.

Поштујући традицију и обичаје први бадњак је јутрос посјекао дванаестогодишњи Стефан Стојановић, а након њега и Милош.

Милош Стојановић који је прошле године по повратку из сјече бадњака рањен, истиче да је ово велики празник и да је желео да га прослави како и доликује.

– И поред тога што се догодило прошле године опет смо Стефан и ја дошли по бадњак. Ипак је ово наш најрадоснији празник, и мислимо да га прославимо како доликује – рекао је Стојановић за Косово онлајн.

Предсједник општине Штрпце Далибор Јевтић свима је најприје честитао празник и поручио да заједно шаљу поруку да је живот побиједио и да желе да буду своји на своме и живе у миру са свима.

У сјечу бадњака су данас пошли и играчи ватерполо клуба “Ташмајдан“ из Београда који су у оквиру припрема за наставак сезоне смјештени у општини Штрпце.

Подсјећамо, прошле године на Бадњи дан Стефан и Милош Стојановић су рањени на улазу у село Готовуша када су се враћали из сјече бадњака а на њих је из возила пуцао Азем Куртај.

Данашњи одлазак по бадњак обезбјеђивали су припадници тзв. косовске полиције.