ДруштвоНајновијеФоча

Дом за старе у Фочи још једно неиспуњено обећање СНСД-а (ВИДЕО)

Према трвдњама опозиције у Фочи међу неиспуњеним обећањима актуелне СНСД власти је и завршетак градње Старачког дома у овом мандатном периоду.

Фоча има више од 4.000 пензионера и дом за многе од њих је давно био неопходан. 

Градња Старачког дома у Фочи се одужила. Актуелна власт СНСД је након прошлих локалних избора обећала да ће у мандату начелника општине бити изграђен овај објекат и у њега уселити стара и изнемогла лица.

Мандат начелнику Милану Вукадиновићу истиче, дом је још у фази градње а пензионери годинама  вапе за оваквом установом неопходном посебно болесним  и самцима.  

Одборник у Скупштини општине Фоча Душан Бодирога истиче да је од обећања власти да ће почети градња дома прошло три године и да, иако су сад радови у току, неће бити завршен, како је начелник реако  у његовом мандату. 

„Ово је још једно у низу неиспуњених обећања актуелног начелника који је у кампањи за претходне изборе говорио да ће градња дома почети у Миљевини у прољеће 2021. године да би наредне у априлу донешена скупштиннска одлука да се Старачки дома гради поред Медицинског факлутета.

У другој половини прошле године локална скупштина доноси одлуку да се гради на трећој локацији у Миљевини. Овај старачки дом треба да се финансира од новог задужења којим нас је задужила општинска власт у износу од пет милиона КМ с тим да смо достигли рекордну задуженост са главницама и каматама од 17 милиона КМ”, рекао је Бодирога .

У писменој изјави начелник општине Фоча Милан Вукадиновић истиче:

„За градњу дома за старија лица у Миљевини општина Фоча улаже 2,5 милиона КМ . Уговор за градњу је потписан у мају ове године а рок завршетка радова је 365 радних дана . Планирано је да у дому буде смјештено 60 корисника и запослено више од 2о људи”, пише Вукадиновић.

Вукадиновић у одговору не образлаже зашто су се мијењале локације за градњу дома и зашто се касни са градњом.

Само каже да би требало да се објекат заврши до маја наредне године али његово обећање у реченом року није испоштовано. 

Извор: БН