ДруштвоНајновијеФоча

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за лијечење дјевојчице Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева.

Шетачи  на фочанском корзу уживаће у свирци младих музичара из Фоче, која ће почети у 19.30 и трајаће до 21.30 часова, а приложени новац биће уплаћен на рачун за прикупљање помоћи за Ивану.

„Са екипом младих и талентованих музичара сакупљаћемо прилоге за лијечење мале дјевојчице, која је постала симбол храбрости. Надамо се да ћете бити наши гости на тргу, уживати у дивним нотама наших музичара, а самим тим бити учесници ове хуманитарне акције“, навели су из Играонице „Звјездица“.

Иванина борба траје од септембра 2018. године када јој је откривен рак бубрега, који се касније проширио на јетру и дио плућа.

Лијечена је у Бањалуци, а затим и у Паризу и када се помислилио да је успјела да се излијечи, болест се вратила и захватила цијело плућно крило.

Услиједило је лијечење у Турској, а за наставак терапија, како је почетком овог мјесеца саопштио Црвени крст Источне Илиџе, потребно је обезбиједити 50.000 евра.

Сви који желе да помогну то могу да учине уплатом на намјенски жиро ручун за Ивану Бјелогрлић 154-102-9988-405-703 у Интеза Санпаоло банци /Intesa Sanpaolo banka/ Сарајево.

Извор: Радио Фоча