БиХНајновије

Данас и сутра сунчано, у петак се очекује киша са снијегом

Сутра сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Нешто више облачности очекује се у западним и сјеверозападним дијеловима државе. У јутарњим сатима у котлинама и уз ријечне токове магла и ниска облачност. Јутарња температура од 0 до 4 степена, на југу до 7, а највиша дневна од 10 до 16, на југу и сјеверу до 18 степени.

Уз повољне биометеоролошке прилике, дуже сунчане интервале и пораст температура, тегобе код хроничних болесника постепено ће се умањити. Након ведрије ноћи, јутро ће бити хладно, израженије у унутрашњости земље, стога је препоручљиво посветити пажњу примјереном одијевању у овом периоду. Пожељно је топлији дио дана провести на отвореном, не претјерујући при томе са активностима.

У петак умјерено до претежно облачно вријеме. Током дана са кишом у западним и југозападним дијеловима. Крајем дана киша се очекује и у осталим дијеловима. У вечерњим сатима, падом температура киша ће у појединим дијеловима државе прелазити у сусњежицу и снијег. Јутарња температура од 1 до 7, на југу до 9, а највиша дневна од 8 до 13, на југу до 16 степени.

Извор: Аваз