ДруштвоНајновијеФоча

Гужве на путевима, повећан број удеса

На подручју Полицијске управе Фоча у јулу је забиљежено 46 саобраћајних незгода, готово дупло више у односу на исти мјесец прошле године, када их је било 24, а за 11 више у односу на јул 2019. године, речено је данас на редовној конференцији за медије ове управе.

У саобраћајним незгодама повријеђено је 14 лица, од чега три теже и 11 лакше, а није било погинулих.

Сезона годишњих одмора и чињеница да се ове године доста већи број грађана Србије и БиХ, него што је то уобичајно, одлучио за љетовање на Црногроском приморју допринијели су већим гужвама у саобраћају на путевима на подручју Горњег Подриња.

У Полицијској управи наводе да су посебно опасне дионице од граничног прелаза Вардиште до Устипраче, те од Фоче до Тјентишта, гдје је забиљежено понајвише удеса, док се на дионици од Фоче до Шћепан Поља, због тешког стања пута, вози споро и опрезно па је мање незгода.

Воислав Крунић, начелник Одјељења полиције у Полицијској управи Фоча каже да су најчешћи узроци незгода велика брзина и вожња под дејством алкохола.

„Полиција је у јулу искључила 151 возача, што је пораст за 260 процената у односу на исти период прошле године. Од тога, 128 возача је искључено због управаљања возилом под дејством алкохола, а 11 возача је искључено зато што су управљали возилом под дејством опојних дрога, односно психоактиовних супстанци“, рекао је Крунић.

У јулу ове године забиљежено је 16 кривичних дјела, девет мање у односу на исти мјесец лани, те 19 прекршаја из области јавног реда и мира, за један више од јула прошле године.

Извор: Радио Фоча