ДруштвоНајновијеФоча

Годишњица борбе за Бјелаву биће обиљежена изложбом карикатура

У четвртак, 18.03., удружење грађана „Бјелава“, које носи назив по истоименој ријеци за чију се заштиту боре, обиљежава годишњицу борбе грађана Фоче против нелегалних радова на изградњи мини хидроелектрана на Бјелави.

„Прошло је 365 дана наше борбе против нерегуларности, незаконитости, пропуста и грешака приликом изградње МХЕ на Бјелави. Наша борба и даље траје и трајаће све док се не заштите грађани Фоче и не заустави недозвољена изградња мХЕ на ријеци Бјелави“, изјавили су, у најави сутрашњег догађаја, из овог удружења.

Овим поводом Удружење организује Изложбу карикатура под називом „Мини хидроелектране – макси разарања“, добијеним на међународном конкурсу у организацији удружења „Чувари Шаре“ и премијерно представљеним у београдској Галерији О3оне.

Преко брана, кроз цијеви, поред багера и злих инвеститора, кап по кап… неки су од мотива карикатура.

„Очекујемо да се запрепастите, горко насмијете, можда у себи и тихо опсујете. Можда и реагујете. Како? То само ви знате или ћете сазнати послије изложбе! Позивамо Вас да нам се придружите 18.03.2021 у 18:00 у галерији Центра за културу и информисање у Фочи и да на тај начин пружите подршку свима који се боре да сачувају ријеке Фоче и забране изградњу мХЕ на Бјелави”, кажу, у позиву на овај догађај, из удружења “Бјелава”, додајући:

„Улазница вам не треба, довољно је што сте се родили, доселили или само посјетили град на 17 ријека”.

Иначе, догађај ће бити емитован уживо путем телефона на Facebook страници Удружења.

Извор: Антикорупција