НајновијеРепублика Српска

Гацко: Синове пријавио полицији, а они полицајце гађали саксијама цвијећа

Полицијска станица Гацко је 13. марта 2021. године, око 00.30 часова добила пријаву о насиљу у породици. Одмах по пријави полицијски службеници Полицијске станице Гацко су изашли на лице мјеста гдје су затекли лица иницијала Ђ.Г., О.Г. и Б.Г.

Доласком полицијских службеника на лице мјеста, лица иницијала О.Г. и Б.Г. почињу да вријеђају и омаловажавају полицијске службенике, као и да их гађају саксијама цвијећа чиме онемогућавају прилазак кући.

Након што су се полицијски службеници склонили како не би задобили тјелесне повреде, лице иницијал О.Г. узима пајсер и наставља да полицијским службеницима упућује пријетње.

Послије одређеног времена лица иницијала О.Г. и Б.Г. су ушли у породичну кућу, а полицијски службеници су их лишили слободе у 1.40 часова.

Извршеним алкотестирањем код лица иницијала О.Г. утврђено је присуство алкохола у организму од 1,26 г/кг и код лица иницијала Б.Г. 0,39 г/кг.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се лице иницијала О.Г. испита у својству осумњиченог за кривична дјела: „Насиље у породици или породичној заједници“ и „Напад на службено лице у вршењу службене радње“ и да се лице иницијала Б.Г. испита у својству осумњиченог за кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене радње“.

Извор: Trebinje 24