НајновијеРегион

ВУЧИЋ О ДУШКУ КОРЊАЧИ: Нећу, а немам ни право да га испоручим!

Предсједник Србије Александар Вучић осврнуо се на писања опозиционих медија о Душку Корњачи.

Вучић је рекао да је Душко Корњача држављанин Србије чије изручење тражи БиХ и опозиција и да се ради о угледном љекару.

„По ком закону тражите од мене да хапсим Србе? Вама (ДОС) је посао био да шаљете српско месо у кесама. Ја нећу, а немам ни право ни по једном закону Републике Србије”, рекао је Вучић.

„Али ови послушни причају такве приче како би се додворили великим силама, па кажу, “Вучић штити ратне злочинце”. Не штитим, већ поштујем неке принципе. Ја више нећу да слушам теорије како Србија има највише ратних злочинаца. Ја је нећу, нећу такву теорију и не можете ми ништа. Не можете ме натерати да вам верујем и слушам. Када победите на изборима, тада ћу вас послушати. Кажите људима јавно каква је ваша политика, а не по амбасадама једно, а људима друго”, додао је он.

Током претходног рата Душан Корњача био је предсједник Кризног штаба општине Чајниче. Суд БиХ 2015. потврдио је оптужницу против њега, у којој се терети да је био свјестан учесник удруженог злочиначког подухвата. Командант ратног штаба општине Чајниче тренутно живи у Новом Саду.

Извор: Новости