ДруштвоНајновијеФоча

Вукадиновић: Подигнимо заставе за наше јединство, слободу и слогу

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић честитао је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, уз жељу да буде обиљежен свечано и достојанствено, у складу са традицијом Српског народа.

„Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који заједно прослављају Република Српска и Република Србија, у име Општине Фоча свим припадницима српске националости најискреније честитам овај празник-наводи се у честитки.

Вукадиновић је нагласио да 15. септембар није изабран случајно јер се тог дана обиљежава и пробој Солунског фронта, када је васкрснула српска војска похрлила да поврати физички изгубљену отаџбину.

Данас нам је, више него икада, потребно јако и нераскидиво национално јединство, чак и онда када не можемо да постигнемо политичко. Не треба да се стидимо нити заборавимо чињеницу да смо један од најстрадалнијих народа у 20. вијеку и да смо увијек били на правој и побједничкој страни историје”, истакао је Вукадиновић.

Он је позвао грађане да истакну српске заставе гдје год да се налазе.

„Истакнимо заставе на нашим трговима, улицама, домовима, подигнимо их у срцима и мислима за наше јединство, слободу и слогу”, поручио је начелник Вукадиновић.

Извор: Радио Фоча