ДруштвоНајновијеФоча

Вртић „Чика Јова Змај”: Срећно, школарци!

Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ из Фоче испратио је још једну генерацију предшколаца приредбом на којој су дјеца показала шта су све научила током боравка у овој васпитно образовној установи.

За своје родитеље, предшколци су заједно са васпитачима и млађим другарима из вртића припремили богат програм којим су се кроз рецитацију, пјесму и игру опростили од вртићког доба.

Поручили су да су у вртићу, између осталог, научили „да буду вриједни, никада лијени, да брину о личној хигијени“, као и да „без по муке, сами оперу и обришу руке“, али више од свега „да је најбитније царство , оно које се зове другарство“.

Директор ове предшколске установе Слађана Владичић каже да су увјерени да ће дјеца из вртића понијети најљепше успомене.

„Путовали смо у царства слова и бројева, дотакли се космоса, посјетили ријеке, планине, брда, све је то начин на који дјеца уче. Вртић је мјесто заједничког живљења, гдје се дјеца кроз игру највише науче. Поносни смо на још једну генерацију „Змајеваца“, чију је задњу годину обиљежила ситуација у вези са епидемијом вируса корона, која је свима нама била тешка“, рекла је Владичићева.

Предшколцима, а било их је укупно 60, у свечаним одорама и са картонским дипломским капама на главама, подијељене су „дипломе“ и медаље, а они су за крај отпјевали “довиђења, драги васпитачи, лијепо нам је у вртићу било, стасали смо у ђаке прваке, сад нас школа позива у крило”.

Извор: Радио Фоча