ДруштвоНајновијеФоча

Водостаји у наглом порасту

Усљед обилних падавина водостај свих ријека на подручју Фоче у наглом  је порасту. За сада нема поплављених објеката. Из Цивилне заштите упозорили су становништво да склоне материјална средства у приобаљу ријека.

У Одсјеку цивилне заштите Фоча наводе да се највећи раст воде биљежи на Дрини, због чега је дошло до изливања Ћехотине код Аква парка „Ушће“.

„Јутрос од 7.00 часова сви водостаји су у порасту, а до 12.00 часова ниво воде повећао се за око један метар. Вода за сада није дошла до критичне тачке, која би представљала већу опасност. Према информација којима располажемо нема поплављених објеката и надамо се да ће тако остати“, рекао је припадник Цивилне заштите Милош Јакић.

Јакић додаје да је доток воде из Пивског језера у границама нормале, те да проблем представља ријека Тара, односно њене притоке.

„За сада, проток Пиве је 200 кубика у секунди, а са надлежнима из ХЕ „Мратиње“ договорили смо да смање проток воде, како не би утицало на повећање водостаја ријеке Дрине“, рекао је Јакић.

У Цивилној заштити истичу да прате ситуацију на терену, те да су спремни да реагују у случају даљег раста водотокова. У случају опасности, позвали су грађане да им се обрате на број телефона 058/210-744.

Извор: Радио Фоча