НајновијеРепублика Српска

Вишковић: Појачати контроле провођења мјера против пандемије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је на састанку о погоршаној епидемиолошкој ситуацији закључено да у наредним данима треба појачати контроле провођења епидемиолошких мјера, али да је јединствен став да не треба затварати угоститељске објекте.

„Ситуација није добра, дошло је до погоршања у посљедњих дана због чега треба предузети мјере да се заустави раст броја обољелих”, рекао је Вишковић након састанка највиших званичника Српске са градоначелницима и представницима министарстава и јавних установа о погоршаној епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона.

Он је нагласио да је на састанку договорено да локални и Републички штаб свакодневно засједају због погоршане ситуације.

„Договорено је да у свим локалним заједницама путем локалних штабова буду формирана заједничка контролна тијела од припадника полиције, комуналних инспектора и припадника Инспектората Српске”, навео је Вишковић.

Он је још једном апеловао да грађани поштују све мјере да не дође до ескалације стања и да се не дође у ситуацију да одређене локалне заједнице буду “закључаване”, као и одређене дјелатности.

Вишковић, који је командант Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао је да је његов став да они који не поштују мјере буду новачно кажњени, те да објекти у случају непоштовања мјера буду затворени. 

Извор: СРНА