ДруштвоНајновијеФоча

Вакцинација тече према утврђеном плану имунизације

Вакцинација грађана Фоче одвија се континуирано и у складу са бројем расположивих вакцина, истакнуто је на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

До сада је у фочанском Дому здравља вакцинисано 1516 особа, од чега је 230 особа примило обје компонентне вакцине, док је у Универзитетској болници до сада вакцинисано 807 особа.

Према ријечима директора Дома здравља, Мирослава Ристановића, током ове седмице очекује се испорука нових доза вакцина „фајзер“ и „спутњик ве“.

План је да се до краја седмице вакцинише још 300 грађана старијих од 65 година, чиме ће бити завршена вакцинација ове старосне категорије.

У ред за вакцинацију прошле седмице стали су просвјетни радници, припадници полиције, медијски радници и одређен број хроничних болесника који су се пријавили за имунизацију вакцином „фајзер“.

На сједници Штаба је констатовано да је епидемиолошка ситуација у Фочи повољна, нема новообољелих.

На терапији у Дому здравља тренутно се налазе четири лица. На лијечењу због посљедица инфекције виорусом корона у Универзитетској болници Фоча је 11 особа са средње тешком и тешком клиничком сликом. Нема пацијената на респиратору.

Извор: Радио Фоча