НајновијеСпортФоча

„Бјелава” побједник Икетовог меморијала- 43 пара шутиралo тројке за Ивану Бјелогрлић

Екипа „Бјелава“, коју су чинили играчи из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња, побједник је Осмог меморијала у баскету „Илија Ђуровић Ике“ који је фочански Омладински покрет организовао на Градском стадиону у Фочи.

„Бјелава“ је синоћ у финалу била боља од екипе Рафтинг центар „Дрина-Тара“.

Турнир је трајао три дана, а у част великог фочанског спортисте, тренера и наставника физичке културе играло је 16 тимова из Фоче, Источног Сарајева, Билеће, Требиња, Гацка и Невесиња.

Утакмице су се играле на професионалној подлози за баскет, за чије изнајмљивање је општина Фоча издвојила средства, а меморијал је и ове године привукао велики број гледалаца.

Посљедњег дана турнира за публику је организовано такмичење у шутирању тројки, које је имало добротворни карактер, јер је новац од котизације за учешће уз прилоге посјетилаца, намијењен за лијечење Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева.

У шутирању тројки учествовала су 43 пара, а најпрецизнији су били Дејан Фундуп и Милош Ђајић.

Илија Ђуровић Ике био је свестрани спортиста, који је активно играо фудбал, одбојку и кошарку, а успјепшно се такмичио и у пливању и алтетици.

Тренирао је фочанску омладину у кошаркашком и одбојкашком клубу, а радио је као наставник физичког у фочанској Основној школи “Веселин Маслеша”.

Осим турнира у кошарци, у Икетову част играју се и турнири у малом фудбалу, у Броду на Дрини на  школском игралишту на којем је и преминуо 2004. године, те у одбојци на пијеску у Доњем Пољу.

Извор: Радио Фоча