ДруштвоНајновијеФоча

Брод: По налогу инспекције уклоњен зид између пумпе и продавнице

Компанија „Нешковић“ данас је у Броду на Дрини, по налогу општинске и републичке инспекције, уклонила бетонски зид који је прошле седмице поставила иста та компанија поред маркета „Кроасан“.

Власник маркета Љиљана Радовић испричала је Радио Фочи да је зид,којим је била потпуно заклоњена продавница из смјера моста на Дрини, односно из смјера пумпе и ресторана „Нешковић“, ова компанија поставила у глуво доба ноћи, 18.марта око 3.00 часа.

Она је навела да је општинска инспекција, на њен захтјев, дошла одмах тог јутра око 9.00 часова и написала рјешење о хитном уклањању ове баријере, а мало затим, истог дана, рјешење о уклањању је написао и републички инспектор за путеве.

„Општинска инпекција је послала рјешење у сједиште компаније „Нешковић“ у Бијељину са роком од два дана за уклањање након пријема тог рјешења, тако да се само чекала потврда да је рјешење примљено. Након што је стигла потврда и након још једног упозорења инспекције да ће услиједити казна, компанија „Нешковић“ данас је уклонила тај зид срама, како смо га ми назвали“, испричала је Радовићева.

Она и њен супруг Њего Радовић захвалили су се надлежним органима на правовременом поступању,као и бројним грађанима Српске који су их подржали у њиховој борби.

„Захваљујемо се начелнику општине Милану Вукадиновићу, начелнику општинског Одјељења за инспекцију и комуналну полицију Младену Пиповићу, општинском инспектору Жарку Ковачу и инспектору Путева Републике СРпске Зорану Перишићу, који су на наш захтјев правовремено реаговали и доказали да још увијек постоје закон и правна држава. Посебна захвалност свим људима од Требиња до Бањалуке који су нас цијело вријеме звали и питали када ће доћи да уклоне срамни зид”,рекао је Љиљанин супруг Њего.

Радовићи појашњавају да је зид био постављен на паркингу који је јавно добро Путева Републике Српске.

Маркет “Кроасан”, бензинска пумпа и ресторан “Нешковић” налазе се на обали ДРине, на раскрсници међународних праваца Београд-Дубровник и Сарајево-Подгорица.

Извор: Радио Фоча