ДруштвоНајновијеФоча

Брод на Дрини: Мјештани против градње асфалтне базе

јештани насеља Брод на Дрини протестовали су због изградње асфалтне базе у Индустријској зони Брод. Од надлежних траже забрану градње и измијештање постојећих постројења са те локације.

На збору грађана указано је да постројења за производњу асфалта, за чију градњу инвеститор, предузеће „Србињепутеви“, не посједује потребне дозволе, доносе бројне посљедице по здравље и живот становника.

-Била је забрана да се гради. Међутим, инвеститор је уклонио траке и наставио да гради асфалтну базу која је завршена. Инвеститору и свима осталима поручујемо да по цијену наших живота асфалтна база неће заживити. Више волим да легнем поред асфалтне базе и умрем, него да моме дјетету зафали длака са главе, јер знамо да су та постројења канцерогена-рекла је иницијатор збора Нада Марић.

-Грађани изричито не дозвољавају изградњу асфалтне базе  зато што сматрају да је њеним постојањем угрожено и ово мало становништва које је остало-рекао је предсједник МЗ Брод на Дрини Душко Дракул.

Састанку су присуствовали начелник општине Фоча Милан Вукадиновић са сарадницима и три одборника Скупштине општине Фоча Никола Вуковић, Душан Бодирога и Огњен Бодирога.

Одборник у СО Фоча из Клуба одборника СДС-а Огњен Бодирога се обратио грађанима као одборник који је на претходној Скупштини општине указао на проблем грађана насеља Брод на Дрини. “Неће министарство које воде корумпирани људи одлучивати о судбини мјештана насеља Брод, већ ће грађани да одлучују о ономе што може имати утицаја на њих.” – рекао је Бодирога.

-Са сарадницима сам дошао да саслушам грађане Брода. Чули смо шта желе и настојаћемо да њихове ставове уважимо и изнесемо надлежном министарству које руководи поступком-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Мјештани негодују и због непријатног мириса и буке које у том насељу производе дрвопрерађивачка постројења. Истичу и бројне комуналне и инфраструктурне проблеме чије рјешавање очекују у што скоријем року.

Извор: Радио Фоча