ДруштвоНајновијеФоча

Бранка Зечевић: Хвала, Фочаци, наш митрополит је ово заслужио

Навијачка група „Делије Фоча“ ове године је прославу Крсне славе Републике Српске- Светог архиђакона Стефана, посветила блаженопочившем митрополиту црногорском Амфилохију, не без разлога, имајући у виду његов огроман допринос васкрсавању и очувању православља и јединства српског народа не само у Црној Гори, већ на свим прострима гдје живе Срби.

Прославу је увеличала Бранка Зечевић, млади етно појац из Подгорице, један од препознатљивих гласова са литија за одбрану светиња у Црној Гори.

„Одушевљена сам, први пут сам у Републици Српској, људи су ме дочекали раширених руку. Вече је било дивно,  срце ми је пуно, наш митрополит је ово заслужио, да га се сјећамо, његове величине, његове душе и свега што је урадио за српски народ“, рекла је Зечевићева.

Она је поручила да је српском народу у Црној Гори од огромног значаја била подршка браће из Републике Српске у борби за одбрану светиња.

„Колико сам била срећна што се народ у Црној Гори пробудио, исто толико сам била срећна што смо од људи из Републике Српске добили толику  подршку, љубав и снагу“, истакла је Зечевићева.

Она је свој наступ почела омиљеном пјесмом митрополита Амфилохија „Јечам жела“, а у исто вријеме са фочанског плавог небодера завијорило се огромно платно са митрополитовим ликом.

Ријеч је о новијој верзији пјесме „Јечам жела“, са стиховима које је допунио владика Атанасије, а у којима се помињу православне светиње на Косову и у Црној Гори. 

Бранка је додала и своје стихове у част митрополита Амфилохија;

„…И са Ђедом Ловћен да посјети, и са Ђедом, мајчице, Ловћен да посјети. Црну Гору своју да просвети, Црну Гору, мајчице, да просвети…“

Извор: Радио Фоча