ДруштвоНајновијеФоча

БО Фоча: Протест ако из општинског буџета не буде исплаћен грант из прошле године

Општинска Борачка организација Фоча организоваће протест уколико им из општинског буџета не буде исплаћен грант из прошле године у износу од 10.000 КМ, намијењен за лијечење ратних војних инвалида и једнократну помоћ социјално угроженим члановима, истакнуто је на редовној сједници Скупштине Борачке организације Фоча.

Неисплаћена потраживања из прошле године и неуважавање иницијативе да се једна од улица назове по Фочанској бригади, само су неки од ставова који су довели до усвајања закључка да сарадња са општинском администрацијом није задовољавајућа, речено је на Скупштини.

„Прошле године Скупштина општине Фоча донијела је одлуку да Борачкој организацији Фоча додијели посебан грант од 10.000 КМ. Међутим, та средства нам нису уплаћена, то је узбудило наше чланове и због тога је Скупштина Борачке организације једногласно донијела одлуку да се, уколико тих 10.000 КМ не буде у коначном приједлогу буџета Општине, иде са радикалнијим мјерама, а то су протести”, рекао је Срђан Станковић, предсједник Предсједништва БО Фоча.

Станковић је навео да је фочанска Борачка организација једина у Републици Српској која у општинском буџету нема ставку за помоћ борцима, те да кроз пројекте настоје да траже средства за помоћ овој категорији становништва.

„Пристали смо да овогодишња средства за Борачку организацију Фоча у буџету Општине буду у износу од 70.000 КМ, али нисмо пристали да нам се не издвоје средства за помоћ борцима”, додао је Станковић.

На данашњој сједници Скупштина Борачке организације усвојила је финансијски извјештај за 2019. и 2020. годину и приједлог финансијског плана за ову годину.

Усвојени су извјештај о раду у прошлој и план рада за 2021. годину, а како је истакнуто, главни задаци биће запошљавање борачких категорија.

Извор: Радио Фоча