НајновијеСпортФоча

Борац и Сутјеска Фоча први полуфиналисти

Црвена Звезда – Борац 0:1

Сутјеска – Жељезничар 3:1

Први полуфиналисти 16. „Фудбал френдса“ су Борац из Бања Луке и фочанска Сутјеска.

Борац, који први пут учествује на овом турниру био је бољи од београдских црвено-белих, који су редовни учесници, и славио резултатом 1:0.

Једини гол на мечу, који је одигран по веома топлом и непријатном времену, постигао је Самарџија у 54.минуту.

Играчи оба тима су показали борбеност и пожртвованост са јаком жељом да се изборе за полуфинале, али су играчи Борца на крају имали више присебности и заслужено побиједили.

Петар Самарџија, стријелац јединог гола пун је утисака и вјерује у успјех Борца у наставку турнира.

„Задовољство је бити на оваквом турниру, драго ми је да је екипа прошла даље и надам се да ћемо доћи до финала. Искрено, није нам била амбиција да освојимо трофеј пријатеља фудбала, али сада смо видјели да можемо и вјерујемо у то. Синоћ смо шетали мало Фочом, прелијеп је град и баш се лијепо осјећамо овдје“, рекао је Самарџија.

Један од најбољих у редовима Звезде био је Дарис Каришик, који каже да је Звезда у првом полувремену играла јаче, док је у другом полувремену подбацила. „Примили смо гол на своју грешку, промашили своје шансе и тиме смо кажњени. Фоча је стварно фантастичан и занимљив град и терен је одличан, немам ниједну замјерку“, каже Каришик.

У другом мечу феноменална фудбалска представа. Фочаци су одличном игром савладали Жељезничар из Сарајева и славили са  3:1. Играчи оба тима су се сложили да је утакмица била тешка, борбена и са пуно прекида.

Голове за Сутјеску постигли су Зоран Обреновић, Секулић и Батинић, док је част Сарајлија спасио Алипашић.

„Мислим да смо могли и боље да одиграмо утакмицу која је била изуизетно тешка. Турнир је одличан, има доста добрих екипа и ово је вриједно искуство за нас“, каже Алипашић.

Капитен плаво-бијелих, Славиша Ристовић пружио је изванредну партију али је зарадио и повреду. Међутим, није крио задовољство након побједе над фаворизованим Жељом. „Тешка утакмица али смо искористили своје прилике, можда смо на крају могли имати и увјерљивији резултат да смо били концентрисани у завршници. Трчали смо свих 70 минута и заслужено идемо даље, у борбу за финале против Борца“, каже Ристовић.  

Од самог почетка турнира, ипак, видљиво је да ће побиједити пријатељство. Младост, дружење и фер плеј доминирали су на стадиону поред Ћехотине, а публика је све то знала да награди овацијама и аплаузом. Сви су пуни позитивних утисака и примјетно је да је претходне двије године овај турнир Фочи и те како недостајао.

Извор: РФ