ДруштвоНајновијеФоча

Атмосфера за памћење у долини Сутјеске обиљежила други фестивалски дан

Другог фестивалског дана на Тјентишту „Нектар ОК Фест“ окупио је више хиљада посјетилаца који су уживали у наступима популарних регионалних бендова. На главној сцени свирали су Бајага и инструктори, ТБФ, Буч Кесиди и Ху си, а на бини у кампу Марчело и Напети квинтет, те Атеист реп.

Добра забава и јединствен амбијент Националног парка „Сутјеска“ након двије године привукли су бројну публику из региона. Међу њима и петочлану енглеску породицу Морзик.

Лоренс Морзик са супругом, три кћерке и пријатељем на фестивалу је од првог дана.

„У БиХ смо тражили најљепше мјесто за одмор и нашли смо га у близини Тјентишта, усред невјероватно лијепе природе. Овдје градимо кућу и заиста је прелијепо. На фестивалу слушамо бендове за које нисмо раније чули. Локација је одлична и мјесто је дивно, као и атмосфера”, рекао је Морзик.

Једнако одушевљење природним љепотама и фестивалом дијеле Лоренсова супруга Миа и пријатељ Иан Гоумен.

„Живимо у Сарајеву и сваки викенд проводимо на Тјентишту зато што су овдје природа и људи најбољи на свијету. Љепше је него у Енглеској, погледајте ту природу. На фестивалу смо први пут, а наша су дјеца на почетку била забринута. Сада мисле другачије, мисле да је супер. Кћерки Хани свиђа се Атеист реп, чак је тражила и добила аутограм”, рекла је Миа Корзик.

„Фестивал је одличан, веома добар. Упознајемо нове бендове. Управо смо слушали Атеист реп”, рекао је Гоумен.

Пјевач Атеист репа Александар Попов, познатији као доктор Поп, истиче да је Тјентиште са ријекама и планинама које га окружују сјајан простор.

„Све више то ће постати легенда, а све мање истина. Ја бих волио да буде обратно. Да нам оваквих ствари буде све више, да се не одушевљавамо њима толико, већ да то буде нормална ствар. Ако би могло, било би лијепо”, рекао је Попов.

Након концерта Атеист репа и састава Марчело и Напети квинтет пред главну бину публику су привукли препознатљиви тактови пјесама Ху сија, а потом Буч Кесидија, сплићанског састава ТБФ, те Бајаге и инструктора, чије је наступе публика испратила пјевајући једногласно и правећи незаборавну атмосферу.

„Са истом интенцијом улазимо у било који наступ. Надамо се да излазимо пред људе који тачно знају зашто су дошли. Битна нам је та интеракција, да учествују у нашем наступу. Вечерас је била чиста десетка и заборавио сам шта се догађало посљедњих годину и по дана. Толико су људи срећни да уживају у животу и очито је да нам свима то фали. То нам треба зато што смо људска бића”, рекао је Младен Будавинац, из ТБФ-а.

Бубњар Буч Кесидија Зоран Зарубица одушевљен је фестивалом и амбијентом.

„Шетао сам по кампу, силазио до ријеке. Све изгледа прелијепо. Не разумијем зашто овдје нисам био раније”, рекао је Зарубица.

Посљедњи фестивалски дан публика ће испратити уз хитове Хладног пива, Дарка Рундека, Канде, Коџе и Небојше, те Сопота на главној бини, док Зостер и Ритам нереда свирају на бини у ОК кампу.

Тродневни „Нектар ОК Фест“ који је почео у петак, осим богатог музичког програма посјетицима је понудио промоције књига, филмске пројекције, рафтинг ријеком Таром, планинарске шетње и посјету неким од најљепших видиковаца у Националном парку „Сутјеска“.

Извор: Радио Фоча