НајновијеФоча

Александар Вулин ловио мимо прописа у НП Сутјеска?

Директор Безбједносно-информативне агенције Србије Александар Вулин протекле недјеље био је у лову у посебном ловишту Зеленгора у Фочи, потврђено је за КАПИТАЛ.

Из Националног парка „Сутјеска“ које управља овим атрактивним ловиштем за наш портал потврђено је да је шеф српске тајне полиције протеклог викенда на позив директора НП „Сутјеска“ Вељка Благојевића био у лову.

„Приликом боравка с њим су у пратњи били и стручни пратиоци Службе надзора лова, риболова и обезбјеђења објеката НП „Сутјеска“. Господину Вулину је издата дозвола за лов прије уласка у ловиште у складу са важећим законским прописима“, наводи се у одговору директора НП „Сутјеска“ на наша питања.

Он додаје да је директору БИА 26. октобра послат позив у лов, а истога дана, наводи даље, ради регулисања уноса ловачког наоружања, Граничној полицији БиХ и Управи за индиректно опорезивање БиХ – граничном прелазу Вардиште, послато је обавјештење о доласку Вулина и његових пратилаца у лов.

С друге стране, наши извори тврде да приликом доласка Вулина у лов на Зеленгору није све протекле по прописима. Они кажу да Вулин јесте добио уредан позив за лов и да је у складу са законом прешао границу, али да није ушао у ловиште у складу са прописима зато што директор НП „Сутјеска“ о томе није обавијестио надлежне у Служби надзора и ловочуваре.

„У недјељу је на Зеленгори била права драма, јер ловочувари уопште нису знали да су гости у ловишту, што је напросто невјероватно, поготово кад су у питању гости тог ранга“, тврде наши извори.

Они истичу да је директор морао да „пегла“ ствар са ловочуварима, али да је напросто несхватљиво да се праве тако банални пропусти када у госте долазе тако високи гости.

„Постоји и сумња да је током лова једна дивокоза одстријељена у дијелу посебног ловишта у којем је дозвољен само санитарни одстрел и то уз посебне дозволе лугара, а строго забрањен комерцијални лов“, кажу наши извори.

Ипак, директор НП „Сутјеска“ Вељко Благојевић категорично негира да је било шта урађено мимо прописа.

„Приликом боравка господина Вулина испоштована је сва законска процедура“, каже Благојевић у одговору на наша питања.

Извор: КАПИТАЛ